1000 ADET AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU

1000 ADET AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU 1000 ADET AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU

1000 ADET AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı İle Orman Genel Müdürlüğü'nün Koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası bu yıl da 11 Kasım Saat 11.11'de 81 İl ve aralarında Pınarbaşı Belediyesi’nin de bulunduğu 922 İlçede aynı anda gerçekleşti. Pandemi nedeniyle kısıtlı tutulan Ağaç Dikme Organizasyonunda Pınarbaşı Belediyesi tarafından temin edilen 1000 adet ağaç toprakla buluşturuldu.
İlki geçen yıl gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve her yıl 11 Kasımda gerçekleştirilecek olan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Geleceğe Nefes fidan dikim organizasyonu Pınarbaşı İlçesinin Toki 1, Toki 2, Toki 3 etaplarında ve Türklük anıtı çevresinde gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikle 1000 adet ıhlamur, Çınar, Akça ağaç ve akasya toprakla buluşturuldu.
Ağaç dikme töreninde haber ekibimize kısa bir açıklama yapan Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, kampanyanın ilk olarak geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatıldığını hatırlatarak, bizler de Pınarbaşı ilçemizin geleceğe nefes olması adına burada ağaçlarımızı toprakla buluşturuyoruz dedi. Başkan Uzunluoğlu, Ihlamur, Çınar, Akça ağaç ve akasyadan oluşan 1000 adet ağacın toprakla buluşturulduğunu söyleyerek, bu etkinliğe emeği geçen tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum. İnşallah Pınarbaşımızı daha yeşil hale getirmek ve daha çok ağaçlandırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz diye konuştu.