MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY, ARALARINDA PINARBAŞI’NIN DA BULUNDUĞU 6 İLÇEYE DOĞALGAZ İSTEDİ MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY, ARALARINDA PINARBAŞI’NIN DA BULUNDUĞU 6 İLÇEYE DOĞALGAZ İSTEDİ

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY,
ARALARINDA PINARBAŞI’NIN DA BULUNDUĞU 6 İLÇEYE DOĞALGAZ İSTEDİ

MHP Kayseri Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Bütçesi’nde konuşarak Kayseri’nin sorunlarını sıraladı. Ersoy, Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye ve Özvatan’a doğalgaz istedi.
Elektrik faturaları yükselen sanayicileri rahatlatmak, üretim maliyetlerini düşürmek ve adil koşullarda rekabetin sağlanabilmesi için elektrik tarifelerinde mutlaka bir düzenleme yapılması gerektiğin vurgulayan Baki Ersoy Çiftçiler için tarımsal sulamada kullandıkları elektrikle ilgili faturalarında indirim yapılması ya da sulu tarım yapan çiftçilerimize destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Ersoy konuşmasında şunları söyledi; “Elektrik son kaynak tedarik tarifesiyle beraber, zam, tarife değişiklikleri, aynı oranda elektrik kullanan işletmeler ve fabrikaların farklı faturalar ödemesi adil rekabetin önünü tıkamaktadır. Ayrıca, sanayici, tükettiği elektriğin fiyatını ay sonunda faturası geldiğinde öğrenmekte ve ürettiği malın maliyetini dahi tam olarak hesaplayamamaktadır. Elektrik faturaları yükselen sanayicilerimizi rahatlatmak, üretim maliyetlerini düşürmek ve adil koşullarda rekabetin sağlanabilmesi için elektrik tarifelerinde mutlaka bir düzenleme yapılmalıdır diye düşünüyorum. Bunun yanında, yine, çiftçilerimiz için tarımsal sulamada kullandıkları elektrikle ilgili faturalarda da indirim yapılması ya da sulu tarım yapan çiftçilerimize destek verilmesi de uygun olacaktır diye düşünmekteyim.Bunun yanında, doğal gaza olan arz güvenliğinin güçlendirilmesi ve doğal gaza olan erişimin artırılması gerekmektedir. Bugün, hâlâ, doğal gaz hususunda sıkıntı çeken bölgelerimiz bulunmaktadır. Seçim bölgem olan Kayseri'de, 2020 yılı haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilen 18 kilometrelik dağıtım hattıyla, toplam doğal gaz dağıtım hattı uzunluğu 5254 kilometreye ulaşmıştır. Fakat hâlâ, Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye ve Özvatan ilçelerimizde doğal gaz hattı bulunmamaktadır. Tomarza ilçemize 2020 yılında arz sağlanmış olsa da sadece merkezdeki vatandaşlarımız doğal gaz hizmetinden faydalanabilmekte, bazı mahallelerimizde ve hatta merkezde olup da yolları yapılmamış vatandaşlarımız ise henüz doğal gazdan faydalanabilmiş değildir.Bu ilçelerimizdeki vatandaşlarımız, doğal gazın ilçelerine gelmesini büyük bir hasretle beklemektedirler. Doğal gaz hizmetinin ivedi olarak getirilmesi Kayseri olarak temel talebimizdir.”